Op iedere locatie (drie locaties per avond) beleef je een andere voorstelling. Welke route langs welke voorstelling gaat vindt je hier


RUST

De Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1 

Nico van der Wijk brengt een voorstelling naar aanleiding van een geruchtmakende rechtszaak uit 1762-’63. De aan het Nieuwe Kerkhof wonende Focke Offeringa opende ’s nachts verse graven, verkocht de lijken aan de universiteit voor anatomiestudies en het hout van de kisten aan particulieren. In de voorstelling is te zien hoe het met Offeringa afliep. 


WEL EN WEE 

Le petit théâtre, Kolendrift 19

In en om het oude Regulateurshuis spelen Theo de Groot en Gabriëlle Glasbeek (Vrouw Holland) met hun zoon en dochter, die lang woonden op het terrein van de Gasfabriek, een voorstelling geïnspireerd op de geschiedenis van die fabriek en hun eigen belevenissen daar.


TUINSTRIJD

RUG Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen Grote Kruisstraat 2/1

Theatermaakster Marija Katiç verbeeldt de strijd tussen buurt en universiteit rond de oude Hortustuin uit het begin van deze eeuw. Het resultaat is locatietheater vol mijmeringen over een tuin vol herinneringen.


DE HOFMANNEN  

Kijk in ’t Jathuis, Nieuwe Kijk in t Jatstraat 49

Zeven generaties Hofman hebben vanaf tweede helft 18e eeuw tot heden gewoond en gewerkt in de wijk. Buurtbewoner Beno Hofman kruipt in de huid van drie van zijn voorouders, die als koemelker, touwslagersknecht en behanger in de buurt woonden en werkten. Hij wordt in de voorstelling ter zijde gestaan door zijn dochter Marieke.


ZONDER TITEL 3

Het Paleis, Boterdiep 111 [hoek Bloemsingel] 

Theatermakers Rozan Vergeer, Karin Noeken en hun 9 jonge acteurs van theatergezelschap de Steeg gaan de Hortus verkennen. Op zoek naar verhalen van nu en van toen, van wat er is geweest en van wat er is voor in de plaats is gekomen. Wat wordt er gemist, waar is het plekje waar je tot rust komt, welke vogels hoor je zingen, hoe klinkt het lied van een straat. Welke verhalen dwalen er rond in gasthuizen, steegjes, straatjes en pleinen en waar is het huis van de gedachte muren? We nemen je mee door de Hortus maar dan door de ogen van 9 jongelingen.  Een virtuele rondreis in 3 dubbel d maar dan zonder bril.